Mange tror, at kokosmælk er det samme som dén smule vand, der findes i kokosnødderne.
Det er det bare ikke (det er nemlig bare vand. Velsmagende vand – men alligevel bare vand):

At åbne en kokosnød:

Når man kigger på toppen af en kokosnød, kan de tre sorte pletter godt ligne et ansigt:
Start med at bore det "ene øje ud" og derefter "munden".
Jeg bruger som regel et kraftigt søm at banke igennem.

Er nødden frisk, vil vandet være klart, og når du borer det første hul skal der helst lyde et lille puf, når trykket i nødden udlignes.
Jo friskere nød, jo mere vand indeholder den.

Tag en kraftig kniv – gerne sådan en kinesisk kæmpe – og bank hårdt hele vejen rundt om nødden på midten.
Så flækker den.

Fremgangsmåde:

Hæld vandet i en blender, flæk nødden, fjern køddet og skær det i mindre stykker og læeng ned til vandet i blender.

Tilsæt postevand, da kokosnødder i Danmark skjældent har nok vand.

Blend kokosnødden og fodr det – helst lidt langsomt – til din Hurom.
Den vil komme til at arbejde hårdt, men du skal ikke være bekymret.

Kokosnøddemelet kan du bagefter tørre i en Dehydrator og bruge til alt muligt lækert.

Variationer:
Jamen ALT  kan bruges sammen med kokosmælken. Rør lidt honning i, pres en mango eller et godt stykke ananas i.
Eller tryk på "smoothies"-knappen over denne artikel, find en opskrift, hvor du kan erstatte mælken med kokosmælk.

Læs om Dehydratorer

Find din blender hér ... eller hér