Dette er en lidt krævende opskrift.

Til gengæld får du en tofu til en noget anden pris, end du er vant til.

Opskriften gælder både den faste, japanske type og den noget mildere og blødere kinesiske.
Mere herom senere.

  • 300 g tørrede sojabønner
  • Vand
  • 1 spsk fintkværnet havsalt
  • 1 spsk riseddike/risvinseddike

Fremgangsmåde:

  1. Udblød bønner i vandet i mindst 8 timer, eller indtil du ikke længere kan se rynker på bønnerne.
  2. Bland eddike og havsalt sammen i en lille skål.
  3. Ved hjælp af en mellemstor ske eller øse, hæld soja med vand (i forholdet 1:1) i den kørende Hurom juicer.
    Du ender med to beholdere sojamælk, når du er færdig!
    Du kan evt. køre sojamælken igennem din Hurom igen – det giver en finere og glattere konsistens, der vil give en blødere tofu (silketofu). Kører du den kun den ene gang får du en grovere og mere fast tofu (den "japanske" type).
  4. Hæld sojamælken i en gryde og sæt den på høj varme og rør hele tiden – ellers brænder det på!
    Så snart sojamælken er i kog, sænkes varmen til medium og salt/eddike-blandingen tilsættes.
  5. Rør 2-3 gange rundt meget langsomt på medium varme og lad sojamælken begynde at stivne/klumpe.
  6. Fjern fra varmen, når blandingen er koaguleret nok. På dette tidspunkt, vil det være en blød tyktflydende masse.
  7. Placer tofuen i et ostelærred, en stofble eller lignende over en stor skål og sørg for at der er plads nok til vandet kan løbe ud.
  8. Pres det ud i en høj form og sæt det under let pres i cirka 30 minutter
  9. Fjern tofuen forsigtigt og server straks eller sæt til opbevaring i køleskab.