Mælkebøttesaft

Her kommer den bedste opskrift på den danske klassiker, Hyldeblomstsaft. Opskriften kan selvfølgelig ganges op i det uendelige. (Vi foreslår mellem 500-1.000 gange, så der er nok til resten af sommeren).
Denne opskrift giver ca. 2 patentflasker plus lidt til at drikke med det samme.

Bemærk også, at jo længere man kan lade flasken stå, jo bedre smager det. Citronerne smager mere igennem i starten.
Man kan evt. komme ½ kg mere sukker og undlade vinsyreni de første flasker, som bliver drukket med det samme.

Du skal godt nok ikke bruge din Hurom, men det er næsten livsnødvendigt at drikke hyldeblomst.

  • 25-30 klaser hyldeblomster
  • 1½ kg sukker (helst hvidt sukker - rørsukker bliver for fadt)
  • 2 store (3 små) ubehandlede eller økologiske citroner I SKIVER
  • 30-50 g vinsyre (citronsyre er for gennemtrængende)
  • ca 1½ liter kogende vand (eller til blandingen er dækket)

Afskold en stor gryde og låget.
Hæld det hele sammen i en gryde, rør med en afskoldet grydeske og stil det med tætsluttende låg.
Rør det igennem 1-2 gange om dagen med en afskoldet grydeske.
Det skal stå i 5 døgn.
Hæld blandingen igennem en si.
Hæld herefter på afskoldede flasker (husk også at skolde låget).
Lad det stå et par uger (hvis du kan) i køleskabet: Jo ældre jo bedre.

Det er vigtigt at hygiejnen er hysterisk i top, hvis du ønsker at gemme til vinteren!