Mælkebøttesaft

Før rabarberen og før hyldeblomsterne kommer mælkebøtterne.
De er flotte, jojoda, men der er så mange, at arten næppe bliver truet fordi du plukker et par hundrede blomster.
Du kan jo gøre det før græsset bliver slået første gang – det er ren win-win dét hér.

Det her smager himmelsk:

  • 50 mælkebøtteblomster (kun den gule del (kronbladene))
  • 1/2 kg æbler
  • 1 stilk rabarber (eller en citron)
  • Lidt ingefær
  • Vand, ca. 1 liter
  • 1 citron (evt. plus "erstatningen" for rabarberstilken)
  • 1/2 kg sukker

Pluk mækebøtterne fri for alt grønt (det grønne gør saften bitter).
Pres æbler, rabarber, ingefær og citron i en juicer.
Kom det – sammen med vandet –  i en gryde og lad det simre en halv times tid.

Si saften gennem en fin si og hæld det tilbage i gryden.
Tilsæt sukker og lad det koge op forsigtigt.

Kog det ind ved svag varme til det bliver tykt.

Hæld det på en skoldet patentflaske.